Activitati montane la Cota 1400 in Sinaia.

Activitati montane la Hotel Cota 1400 din Sinaia
Hai la Hotel Sinaia Cota 1400Activitati la Hotel Sinaia Cota 1400

"Muntele este frumos pe vreme buna, dar este fascinant pe viscol sau furtuna. Adevaratul drumet iubeste natura in orice anotimp, sub toate infatisarile ei" - Bucura Dumbrava

Noi, cei de la Hotel Cota 1400 din Sinaia suntem activi si impreuna cu o echipa de oameni, ai muntelui Sinaia, va vom oferi toata experienta noastra pentru a fi siguri ca veti avea cel mai frumos sejur, in mijlocul naturii.
Suntem constienti ca unul din motivele principale pentru care alegeti sa veniti la hotelul de la cota 1400 din Sinaia este aerul curat, peisajul extraordinar si pozitia sa, in Parcul Natural Bucegi, pe drumul dintre statiunea Sinaia si cota 2000, pozitie care asigura o multitudine de activitati montane, ce se pot organiza atat in sezonul rece cat si in sezonul cald.

Drumetiile montane, asa zisul "trekking", se pot efectua pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, in apropierea statiunii Sinaia, in apropierea hotelului de la cota si nunumai. Drumetiile se efectueaza in zone sigure din toate punctele de vedere, zone care nu prezinta nici un fel de pericol pentru participanti. La aceste ture pot participa toti iubitorii muntelui, varsta nefiind un obstacol in admirarea frumusetilor naturii.
Drumetiile montane sunt adaptate in mod progresiv, de la trasee cu nivel scazut de dificultate, la trasee de nivel mediu si dificil. Pe parcursul acestora se pot vedea monumentele naturale din muntii Bucegi, dar si impresionante panorame ale vailor ce dau tarcoale muntilor.


NIVELUL USOR AL DRUMETIILOR MONTANE ESTE PE LA POALELE SI PE PLATOUL BUCEGILOR NU DEPARTE DE HOTEL SINAIA COTA 1400
Nivel fizic: usor (5-6 ore de mers pe zi, 200-500 m denivelare)
Nivel tehnic: drumetie pe poteca si uneori in afara potecilor, fara dificultati
Tipul de drumetie: in stea (revenire la acelasi loc de cazare)
Bagaj: fara (doar strictul necesar = bagaj foarte usor)

NIVEL MEDIU AL DRUMETIILOR MONTANE ESTE PRIN SALBATICIA PARCULUI NATURAL BUCEGI CE INCEPE DIN APROPIEREA HOTELULUI COTA 1400
Nivel fizic: mediu (5-8 ore de mers pe zi, 500-1000 m denivelare)
Nivel tehnic: drumetie pe poteca si uneori in afara potecilor
Tipul de drumetie: in stea(revenire la acelasi loc de cazare)
Numar locuri: minim 6 persoane
Perioade: la alegere (in intervalul Mai-Octombrie)

NIVEL DIFICIL AL DRUMETIILOR MONTANE ESTE PE PLATOU SI IN ABRUPTUL BUCEGILOR NU DEPARTE DE ORASUL SINAIA SI DE HOTELUL DE LA COTA 1400
Nivel fizic: mediu-sustinut(5-10 ore de mers pe zi; 700-1500 m denivelare cumulata)
Nivel tehnic: drumetie la peste 2000m, urcari si coborari succesive, pe poteci si uneori in afara potecilor
Tipul: revenire la Hotel Sinaia Cota 1400
Perioade: la alegere (in intervalul Iunie - Octombrie)


TRASEE SI TURE PE BICICLETE (MOUNTAINBIKING) PRIN IMPREJURIMILE STATIUNII SINAIA SI ALE HOTELULUI COTA 1400

"DOWNHILL" sau coborarea gravitationala, se poate practica in imediata apropiere a hotelului Cota 1400 pe doua trasee, recunoscute de practicantii acestei activitati, ce coboara catre statiunea Sinaia.
"CROSS-COUNTRY" sau parcurgerea unui traseu montan complex cu zone de coborare dar si de urcare, cu zone de asfalt, forestier si poteci de munte. Aceste trasee pot fi clasificate in functie de complexitatea si lungimea lor. Acestea se desfasoara in zone sigure pe toata durata traseului.


FOTOGRAFIEREA NATURII IN APROPIERE DE SINAIA SI DE HOTEL COTA 1400
Fauna din Parcul Natural Bucegi este reprezentata de mistret, iepure, lup, vulpe, urs, cerb, ras, caprioara, veverita. Dintre pasari apar aici cocoaul de munte, gainusa de alun, zaganul, iar in apele reci de munte se gasesc pesti ca pastravul, cleanul si mreana. In zona alpina se intalnesc acvila de munte si capra neagra. Al. Grossu, studiind fauna molustelor so gasteropodelor, a identificat in Bucegi peste 100 de specii si avrietati, dintre care multe endemisme: Daudebardia transsylvanica, Vitrea transsylvanica, Helicigona banatica, Trichia transsylvanica, Alopia canescens, Alopia nixa.

Fauna mamiferelor este inca bine reprezentata in padurile de la poalele masivului, desi activitatile economice si dezvoltarea oraselor sunt principalele cuze ale disparitiei multor exemplare din: cerbul carpatin, caprioare, mistreti, rasi, lupi, vulpi, veverite, parsul mare, parsul cu coada stufoasa, parsul de alun, soarecele scurmator, etc.
Fauna ornitologica, studiata in special de I.Catuneanu, este reprezentata prin: cocosul de munte (Tetrao urogallus), vulturul plesuv sur ( Gyps fulvus fulvus), vulturul plesuv brun ( Aegypius monachus), acvila incaltata (Aquila heliaca heliaca), sorecarul comun (Buteo buteo), corbul ( Corvus corax), mierla de piatra (Monticola saxatilis), fluturele de piatra (Trichodroma muraria), mierla gulerata alpina (Turdus torquatus alpestris), mierla de parau (Cindus cindus aquaticus), forfecuta galbuie (Loxia curviosta), fasa de munte (Anthus spinoletta), lastunul mare (Apus apus apus).
Fauna herpetologica a fost studiata de I.Fuhn si este reprezentata prin aproximativ 16 specii, intre care se numara: soparla de nisip (Lacerta afilis agilis), soparla de zid (Lacerta muralis muralis), soparla vivipara (Lacerta viviparia), viermele orb (Anguis fragilis), sarpele fin (Coronella austriaca austriaca), vipera comuna europeana (Vivipera berus berus), vipera de poiana (Vipera ursinii macrops).


ACTIVITATI DE IARNA LA COTA 1400 DIN SINAIA

Initiere dar si pregatire la nivel avansat in ski si snowboarding.
Ski si snowboard pe partie.
Ski si snowboard "OFFPISTE".
Ski de tura.
Ski de aventura si "FREERIDE".